iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Измислиха нова измама, за да обират възрастни хора

Измислиха нова измама, за да обират възрастни хора 10_1414590357

Появи се нова схема на измама. Възрастен пловдивчанин, на 82 години, е бил измамен и обран от мним полицай. Той е бил посекен вчера около 12.30 часа в дома си от непознат мъж, представил се за служител на вътрешното ведомство.

Той заявил на домакина, че трябва да направи претърсване на жилището и поискал да опише всички пари и ценности в него. Дядото изпълнил разпореждането и започнал да подписва дадените му документи, а през това време мнимият полицай успял да претараши всичко и да отмъкне 4800 лева. После си тръгнал. По случая е образувано досъдебно производство във Второ РУ. Издирва се авторът на престъплението.

Полицията издирва и две жени, ромки, измамили с 15 000 лева 55-годишна жителка на село Караджалово. Вчера потърпевшата подала сигнал за случилото се в РУ – Първомай. Тя обяснила, че около 12 часа в дома й се явили две непознати, които се представили за врачки. Под предлог, че ще развалят тежка магия, която тегнела над жилището, измамничките поискали от жената всички налични пари, за да им баят и да махнат злото от дома на наивницата. Те успели да вземат от потърпевшата 15 000 лева.

Източник: blitz.bg

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.