iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Измамник е излъгал 60-годишен и е взел жилището и пенсията му

Измамник е излъгал 60-годишен и е взел жилището и пенсията му 11_1415888413

Измамник е излъгал 60-годишният Валери Петров от Кюстендил и му е взел жилището и пенсията. За случая са потвърдили и от районната прокуратура в града.

35-годишният Даниел, който също е от Кюстендил, се е възползвал от безпомощното състояние на Валери и с измама е получил от него пълномощно, достъп до банковата му сметка, пенсията и къщата.

Валери Петров е със 100% инвалидност. Преди 7 години е получил инфаркт и инсулт, а сега живее сам в къща в местността Хисарлъка. Уж случайно се запознал с Даниел, но е вероятно онзи да го е следил и да се е появил в живота му е съвсем планирано. Казал му, че е евреин и можел да му помогне да замине за Израел, където да го излекуват.

Капанът бил заформен с още по-силна „примка”, когато му обяснил, че там можели да го лекуват безплатно, ако той му помогне. Излъгал го, че ще му уреди да живее в Израел и да получи квартира и пенсия. Затова Валери се съгласил да му даде пълномощно. Така Даниел разполагал със сегашната му пенсия, а освен това инвалидът му предписал и къщата си.

Веднага след това измамникът изтеглил всичките спестявания на Валери, които са към 2300 лв., и взел кредит на негово име от верига за техника в Кюстендил. Какъв е размерът на кредита клетникът не знае, получил е само известие от кредитната институция, че ще му удържат от пенсията по 120 лв. всеки месец.

„Даниел дойде с адвокат и нотариус и каза, че ще ми върне къщата, ако нямам финансови претенции към него и не разказвам за измамата”, споделил пострадалия пред медиите, добавяйки: „Живях една седмица без ток, защото го беше спрял. Пуснахме жалба до прокуратурата, тук идва една прокурорка, която ми даде голяма надежда, каза, че прокуратурата ще се самосезира, но до момента няма нищо”.

От окръжната прокуратура разказаха, че материалите по случая още са в Икономическа полиция, но в сряда Валери Петров е поискал разследването да се прекрати, защото са уредили взаимоотношенията си с измамника. Преписката по случая всеки момент ще бъде внесена в прокуратурата, казаха оттам, пояснявайки, че проверката ще бъде спряна.

По неофициална информация на близки до разследването, измамникът се е съгласил да развали сделката и е върнал къщата на собственика.

Източник: novinar.bg

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.