iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Изляли са бетон на защитен плаж

Изляли са бетон на защитен плаж 03_1425984224

Бетон е излят насред плажа „Кабакум” край Варна, въпреки че това е забранено със закон, подаде сигнал Радослава Тодорова, която е заснела деянието и вече се е обърнала към РДНСК-Варна.

„Фотонаходката” е в близост до частния клуб на известен аптечен бос, който е концесионер на пясъчната ивица.

През миналото лято местни бизнесмени се опитаха да заградят част от същия плаж, като опънаха импровизирана ограда, но хората скочиха срещу посегателството, припомнят варненци.

След плажната ивица на „Кабакум” има алея, зад която са търговските обекти и временни постройки, а излятата бетонна площадка е на самия пясък. Варненката, заснела деянието, припомня предвидените в закона глоби между 1000 и 10 000 лв. за физически лица и до 50 000 лв. за юридически при незаконно строителство на плажа.

Шефът на РДНСК- Североизточен район - Варна Галин Баев научи от „Монитор” за излятия бетон на пясъка на плаж „Кабакум”. „Явно сигналът не е дошъл още до мен, но след като казвате, че има такова нещо, ще го проверим. През есента пак на пясъка на същия плаж бяха излели бетон и го разбихме, но ако са същите нарушители - явно мераците им не са приключили”, коментира Баев. Той обеща до края на седмицата да даде информация за проверката по случая и за взетите мерки.

Източник: monitor.bg

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.