iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Има жълт код в четири области

Има жълт код в четири области 03_1426335546

За днес за областите Пазарджик, Пловдив, Смолян и Кърджали е обявен жълт код за потенциално опасно време, като предупреждението е заради снеговалеж, дъжд и поледици.

В Родопските части от областите Пазарджик, Пловдив и Смолян днес се очакват валежи от сняг до 10 л/кв.м, но на отделни места ще има до 20-25 л/кв.м, с допълнително нарастване на снежната покривка, предаде БГНЕС.

В област Кърджали се очакват валежи, в повечето места до 10-15 л/кв.м, но на отделни места и до 20-30 л/кв.м. Над около 900 м -1000 м дъждът ще преминава в сняг.

След 7 дни на снежна блокада, едва вчера бе отменено бедственото положение в Кърджали. Областният управител Илия Илиев обясни, че само 10 км от републиканската пътна мрежа остават непроходими.

Към 5.30 часа тази сутрин температурите са в интервала от – 3 С° до 13 С°. Времето над страната е предимно облачно. Републиканските пътища са проходими при зимни условия. Дъжд вали в района на Исперих и в област София. Слаб сняг вали в района на Чепеларе, Паничково, Предел, Попови ливади, Цапарево и в областите Смолян и София. Вятър духа в областите Враца и Хасково. Ограничена е видимостта до 50 метра поради мъгла има в района на прохода "Шипка".

На автомагистрала "Тракия", днес от 9.30 часа ще бъде ограничено движението на моторни превозни средства в участъка 329 – 331 км, в посока Бургас, поради отстраняване на аварирал тежкотоварен автомобил. Водачите на моторни превозни средства да се движат с повишено внимание и съобразена скорост по обходния маршрут по път I-6 Карнобат – Айтос - Бургас.

На магистрала "Хемус в посока Варна - София от км 6+500 до км 8+000 движението на моторни превозни средства се пренасочва от активната лента в изпреварващата лента, поради предстоящо извършване на авариен ремонт на виадукт "Елешница". Днес от 10:00 часа до 16:00 часа, в тунел "Витиня" (в посока Ботевград - София) се ограничава движението в активната лента, като се пренасочва в изпреварващата лента, поради ремонт на осветителната инсталация. Водачите на моторни превозни средства да се движат с повишено внимание и съобразена скорост.

Източник: novinar.bg

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.