iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Фирми изкупиха 350 хил. кубически метра дърва

Фирми изкупиха 350 хил. кубически метра дърва 01_1421150426

От Благоевград съобщиха, че фирмите са закупили близо 350 хил. кубически метра дървесина на първата тръжна сесия в Югозападно държавно предприятие.

Това е 90% от предложения лесосечен фонд, който бе 384 000 кубически метра дървесина. Количествата за местни търговци са в размер на 152 000 куб. метра, което е близо 40% от общия обем.

Това е част от стратегията на Югозападното държавно предприятие, насочена към приоритетно задоволяване нуждите на местния бизнес, който създава работни места и заетост. Тази година търговете по възлагане на добива и продажбата на дървесина се проведоха при нови правила, съобразени с указанията на Министерството на земеделието и храните и с препоръките на браншовите организации в горския сектор. С цел постигане на пълна прозрачност, публичност и равнопоставеност на фирмите – ползватели, търговете бяха концентрирани в Благоевград и София.

„Процедурите преминаха при добра организация, без напрежение, в нормална обстановка, въпреки голямата натовареност. За някои от обектите конкуренцията беше доста силна", коментира директорът на ЮЗДП инж. Дамян Дамянов. Към момента във всичките 38 териториални поделения на предприятието се сключват договори с класираните на първо място фирми.

Източник: standartnews.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.