iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Евтина рецепта за боядисване на коса едва не доведе до изгаряне на дете

Евтина рецепта за боядисване на коса едва не доведе до изгаряне на дете 12_1418480494

Рецепта за боядисване на коса едва не изгори осемгодишно момиче. То се опита да си боядиса косата с оцветена вряла вода.

Детето прочело в тийнейджърски сайт рецепта как да си боядиса косата бързо и евтино, без да я изтощава със съдържащите се в предлаганите на пазара бои, пълни с вредни химикали.

За целта били необходими няколко степчета за безалкохолни, които се сипвали в тенджера с вода, я тя пък се нагрявала на котлона или в микровълновата. Когато водата заври, косата се потапяла вътре в тенджерата и се оставяла така в продължение на няколко минути. За да се боядисат и коренчетата на косата пък с ръка се вземала част от сместа, когато охладнее и се мажела върху косата и кожата.

Момичето обаче явно не схванало съвсем добре рецептата. Вместо първо да си натопи косата и след това да маже кожата, то решило направо да си пъхне главата в тенджерата с врелия разтвор. За щастие, докато се приготвяло за процедурата, майката на момичето се прибрала от работа. Родителката едва не припаднала от ужас, когато разбрала, че няколко минути по-късно дъщеря и щяла да си пъхне главата във врялата вода и непоправимо да се изгори.

Майката проверила в интернет и се оказало, че там има доста сайтове и форуми, в които тийнейджърите си обменят информация за боядисване със степчета за безалкохолни. Най-често те се използвали за правене на червени кичури с помощта на степчета ягода или малина. За изрусяване се ползвали портокал, а за тъмен махагон - вишна или кола. Едно от предимствата на боядисаната така коса била издръжливостта на цвета, който се запазвал ярък и без да избледнее до 2-3 месеца.

Боядисването с вряла лимонада обаче далеч не е единственият случай на предлагани опасни рецепти в нета, установи репортерска проверка на „Монитор”. В един от сайтовете е дадена рецепта за бомбички самоделки. В тийнейджърските форуми се обменят и „яки” рецепти за надрусване с чорба от халюциногенни гъби.

Тийнейджърите споделят, че от гъбите са изпитвали няколкочасова еуфория на щастие и са виждали цветовете много по-ярки. Някои разказват и за минусите на „веселата гъбена чорба”.

„Четири гъбета ме повредиха така, че цяла нощ бях си изгубила паметта. Едва на сутринта след мъчително безсъние се сетих коя съм. Изпих 1,5 л вода, защото от емоциите се бях обезводнила и очите ми бяха болящо пресъхнали”, споделя разочарованията си момиче, доверило се на рецептите в нета.

Източник: monitor.bg

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.