iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Четири са жертвите на снега

Четири са жертвите на снега 03_1426334503

Снежното бедствие в Южна България взе отне живота на четири души през последните дни. Вчера бяха открити телата на още двама мъже в Кърджалийско.

56-годишен мъж е открит край ардинското село Бистроглед в снежна преспа. Той е починал от измръзване. Негови близки разказали, че вечерта в четвъртък тръгнал към разположеното на около 10 км с. Бистроглед, за да зареди джиесема си в местния магазин, където имало генератор, но не се прибрал у дома.

Вчера сутринта е открито и тялото на мъж край чернооченското с. Куцово. На него се натъкнали местни хора, тръгнали да разчистват снега. Мъжът е непознат на жителите в района. Предполага се, че това е обявеният за общодържавно издирване на 10 март 47-годишен жител на Горни Воден, който гостувал на семейство в кърджалийско с. Ненково. Селото се намира на около 10-ина километра от мястото, на което е открит починалият.

На 9 март на автобусна спирка на главния път Кърджали Крумовград беше открит мъртъв мъж от с. Горна кула. Същия ден бивш хижар получи инфаркт, докато чистил пътя към хижа "Тъжа".

По Нова тв вицепремиерът Ивайло Калфин обяви, че обезщетения за хората в бедстващите райони няма да има, защото 325 лв. се полагат само при разрушения.

От пътната агенция предупредиха всички пътуващи през уикенда в планинските райони да тръгват подготвени за зимни условия. Активирани са и много свлачища, едно от които вчера стигна и до магистрала "Тракия". Скална маса стесни аутобана след тунела "Траянови врата" и движението ставаше само в 2 ленти.

Източник: segabg.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.