iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


България не е заплашена от терористична атака

България не е заплашена от терористична атака 01_1420974618

България не е засегната пряко от възникналият казус, който е наложил реакция на службите за сигурност. В случая става дума за международно оперативно полицейско сътрудничество с друга държава.

Случаят е обработен и има благоприятно развитие. Така министърът на вътрешните работи Веселин Вучков коментира вчерашното разкритие на премиера Бойко Борисов. Вчера пред Нова тв министър-председателят похвали службите, че в последните дни са се справили с определен казус, но без да разкрива подробности. Никакви детайли не бяха сподели и от Вучков, който единствено заяви, че става дума за международно оперативно полицейско сътрудничество с друга държава, като по линия на сътрудничеството сигналът е бил обработен "по най-добрия начин", предаде БГНЕС.

Ситуацията се е получила след събитията във френската столица, но случаят е обработен максимално добре и има благоприятно развитие, заяви Вучков в отговор на въпрос дали казусът е възникнал след атентата в Париж. Всеки ден се провеждат специални заседания по темата за сигурността на страната, като вчера срещата е била ръководена от премиера Борисов и в нея са участвали вътрешният министър, главният прокурор, председателят на ДАНС, главният секретар на МВР и шефове на разузнаването.

"Конкретна заплаха към територията на България и в последно време не е имало. Това не означава, че не са взети мерки за завишени нива на сигурност. Гражданите е редно да спазват допълнителните указания, които органите насочват към тях", каза Вучков. Според него мерките са насочени главно към по-добро оперативно сътрудничество между отделните служби. Публичните мерки са свързани със засилено полицейско присъствие по местата, където се събират по-големи групи хора.

ПРОБЛЕМ

МВР-шефът коментира още, че се надява на разбиране от страна на Европейския съюз за по-голяма солидарност по отношение на България във връзка с проблемите с бежанците, като се надява и на финансова солидарност. Правилата са написани така, че на България се полага помощ на основата на данни, които са до 2010 г., а днес ситуацията е много по-различна, посочи Вучков.

Източник: segabg.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.