iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Българите имат малки лаборатории за амфетамини или оранжерии с марихуана

Българите имат малки лаборатории за амфетамини или оранжерии с марихуана 11_1417179030

От началото на годината стотици българи са започнали да правят малки лаборатории за аметамфетамин или домашни оранжерии с марихуана. Полицаите са разкрили около 100 домашни оранжерии по мазета и тавани, поне още толкова работят.

Открити са и над 40 миницехчета за синтезиране на дрога.

В момента масово младежи купували от Турция по-големи количества от свободно продаващите се медикаменти против грип като “Хюмекс”, от които лесно се извличал псевдоефедрин, сочат данните на МВР. Правели се малки количества дрога до 50 грама еднократно, от които при продажба се печелят около 3000 лева.

Продавачите на марихуана пък си засаждат средно по 15 до 30 растения, сорт “Холандец”, от които четири пъти в годината изкарват реколта от около 1 кг и печелят около 30 хил. лв., от всяка реколта, сочат данни на разследващите.

Близо двойно се е увеличила употребата на марихуана и синтетика, предупреждават от полицията. Сред най-търсените наркотици са тревата тип “Холандец”, която се продава за около 30 лева за грам, и метамфетамин, който се пласира по 60 лева за 1 грам.

Средната възраст на хората, които се заемат с дребно нелегално производство и продажба на дрога, е 25 години, сочат още данни на Криминална полиция.

Източник: 24chasa.bg

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.