iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Баба прогони крадци с брадва

Баба прогони крадци с брадва 02_1424441113

Храбра пенсионерка подгони крадци с брадва, като спаси от обир бакалията във вилната зона над град Куклен.

Екшънът се разиграл в сряда около 2 часа сутринта, разказаха местни жители пред marica.bg. 88-годишната Иванка Шопова, чиято къща е близо до магазинчето, чула автомобил да боботи на улицата. Когато излязла, забелязала двама мъже да разбиват дограмата на селската бакалия, от която всички пазарували. Шопова се върнала в спалнята си, измъкнала изпод леглото малка брадвичка и смело тръгнала да търси сметка на апашите.

Когато забелязали въоръжената баба, крадците си плюли на петите и офейкали. Ядосана баба обаче била твърдо решена нещата да не приключат дотук и да даде урок на апашите. Тя хукнала да ги преследва, но не могла да ги стигне и метнала брадвичката по тях.

От пет метра тя успяла да улучи единия в рамото. Не го порязала, но той се олюлял за миг, след това се окопитил и продължил в луд бяг. Виковете в нощта разбудили съседите на Шопова. Хора от вилната зона се юрнали след крадците, но не успели да ги хванат. На място пристигнала полиция, която извършила оглед. Според жители на селото от магазина липсвала дебитна карта.

Съседи разказаха, че 88-годишната Иванка живее от години във вилната зона. Заради зачестили кражби и влизания на апаши в дворовете жената се снабдила с малка брадвичка. Комшиите също са въоръжени и готвят опълчение срещу апашите. Магазинът пък е единственото място, откъдето възрастните жители на вилната зона над Куклен се снабдяват с хляб и най-необходимото за преживяване.

Източник: novinar.bg

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.