iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Вдовицата на Хайо говори за Килърите

Вдовицата на Хайо говори за Килърите 04_1428653973

Вдовицата на убития Николай Христов-Хайо даде показания в спецсъда. Тя говори по делото „Килърите” 3 срещу пернишката група за мокри поръчки.

Ирена Петрова, която живяла на семейни начала с Хайо и от когото има 10-годишна дъщеря, подробно разказа какво знае за лихварството, черното тото и разпространението на наркотици в Перник, контролирани от бандата. Петрова израсла в местния кв. „Мошино” и познава повечето от 12-те подсъдими. Тя призна, че Хайо също бил криминално проявен, дори осъждан. Докато шефът на групата Райко Кръвта бил жив, Хайо бил в добри отношения с всички, но отказал да работи за Кръвта, твърди Петрова. Въпреки това той знаел с подробности с какво се занимават. След убийството на Райко през 2007 г. ръководството поел неговият баща Васил Василев – Бай Васо, разказа Петрова. Василев е главният подсъдим по делото, пред Темида е изправена и неговата съпруга Мария, информира "Монитор".

Жената на Хайо разказа, че е виждала сбирките на членовете на групата в офиса на местната дискотека „Че Гевара”, която държал соченият за дясната ръка на Бай Васо Милчо Петров-Чироза. Хайо разказвал на Ирена за разцеплението в бандата и безследното изчезване на двама от тях, както и за борбата за контрол над разпространението на наркотици. Петрова станала свидетел на две заплахи към Хайо, че ще бъде ликвидиран. Той започнал да се движи с бронежилетка и охрана, сложил камери на къщата си, но отказал да заминат в чужбина.

Предупредил жена си, че Бай Васо търси на кого да плати да го убият. Хайо бе застрелян през февруари 2008 г. За смъртта му са осъдени Станислав Ангелов-Сиси, който излежава 30 г. присъда заради 4 убийства и е главен свидетел по делото срещу Килърите 3, както и Никола Николов-Шатката, който избяга от Софийския затвор м.г.

На следващото заседание ще бъде разпитана и вдовицата на убития Теодор Неофитов-Ханс Ива Василева, която изчака в коридора показанията на Петрова.

Източник: zapernik.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.