iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Убиецът на Марио Данчев от Перник получи 4 години

Убиецът на Марио Данчев от Перник получи 4 години 03_1426660923

4 години затвор получи Илко Радев, който е убиец на Марио Данчев от Перник. Присъдата беше дадена от Софийският градски съд (СГС). Семейството на загиналия младеж ще обжалва присъдата.

“Скъпи Марио, знам,че това е гавра с твоята памет. Обичам те, Слънчице, почивай в мир! Ние продължаваме да се борим….”, написа във фейсбук майката на Марио Росица Данчева.

Илко Радев беше обвинен за убийството на 19-годишния Марио при превишаване на пределите на неизбежната отбрана. Двамата бяха съквартиранти в блок 23-ти в Студентски град. Трагичният инцидент с нелепото убийство на младежа от Перник се случи на 29 февруари 2012 година. До него се стигнало след сбиване между починалия Марио Данчев, близнака му Мартин, техния приятел Владимир Борисов и Илко Радев.

Марио, Мартин и Владимир се прибрали от дискотека. Стигнало се до бой, а впоследствие Марио бил прободен смъртоносно. Прокуратурата поиска 3 години условна присъда с 5 години изпитателен срок за Илко Радев. Адвокатът на родителите Росица и Борислав Данчеви поиска 5 години ефективна присъда, което е максималното предвидено в закона, предвид извършеното деяние. Очаквано защитата на Илко Радев и самият той поискаха оправдателна присъда.

Пред съда подсъдимият даде обяснение за случилото се. Той каза, че дори не е искал да се бие със съквартирантите си, какво остава да иска да убива някого. “Не съм нанасял удар с нож или остри предмети”, каза Радев, но съдът не прие неговите обяснения.

По думите му Марио Данчев е бил “добро момче” и даже двамата са си общували по-често отколкото обвиняемия и брата на убития Мартин. “Марио беше човек, с който можеш да си кажеш две приказки”, обясни осъденият. Радев каза, че всеки един е можел да бъде на мястото на Марио, включително той. По време на конфликта той е бил сам срещу починалия, брат му и третото момче.

Адвокатите на обвиняемия няколко пъти отбелязаха и факта, че Марио, Мартин и Владимир са употребили сериозно количество алкохол.
Освен присъдата от 4 години лишаване от свобода, градският съд постанови, че Илко Радев ще трябва да заплати 200 000 лв. обезщетение на родителите на Марио Данчев.

Източник: perniktoday.net

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.