iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Шестима са привлечени като обвиняеми за различни престъпления, извършени от тях

Шестима са привлечени като обвиняеми за различни престъпления, извършени от тях 12_1451039354

.

Две жени на 56 и 58-годишна възраст са привлечени като обвиняеми за длъжностни престъпления. Д.А./ 56 г./ и 58-годишната П.Л. работели като касиерки в общински заведения в гр. Перник. От началото на 2008 г. до средата на 2013 г. първата присвоила малко над 8 хиляди лева, а втората близо 40 хиляди лева. Събрани са достатъчно данни за вината на жените и материалите са изпратени на Районна прокуратура – Перник. Наложени са им мерки за неотклонение „подписка”.

Жител на софийското с. Владая ще отговаря за кражба от къща. През месец август тази година, в радомирското с. Стефаново бил повреден комарник на ПВЦ прозорец и откраднати цветен телевизор, преносим компютър и газов пистолет, собственост на жител на гр. Радомир. Органите на реда започнали разследване и в резултат на проведените издирвателни и процесуално-следствени действия е установен извършителя – Р.Л./37 г./ от софийското с. Владая. Наложена му е мярка за неотклонение „подписка” и работата по случая продължава.

32-годишен перничанин ще бъде съден за грабеж. На 03 август тази година, в пернишкия кв. „Руднчар” бил ограбен мъж. Неизвестен тогава го ударил в лицето с юмрук и му отнел мъжка чанта, в която имало 7 000 лева, лични документи и кредитна карта. Започналото разследване се увенчало с успех. Органите на реда привлекли като обвиняем за 32-годишният Ю.А. от областния град. Мъжът е криминално проявен, познат и с други подобни прояви. Наложена му е най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража”.

Друг перничанин е задържан под стража за кражба. Деянието е извършено за времето от средата на месец октомври до 12 ноември тази година, когато чрез разбиване на катинар е проникнато в къща в областния център и били откраднати 130 лева, 4 джобни часовника и 12 риболовни въдици. Проведените процесуално-следствени действия установили, че кражбата е дело на криминално проявения Е.И./42 г./ Мъжът е осъждан за подобно престъпление. Материалите са предадени на Районна прокуратура – Перник и работата продължава.

29-годишен перничанин е привлечен като обвиняем за шофиране на автомобил без книжка. В края на месец юли тази година М.Ю. бил спрян за проверка в центъра на Перник, управлявайки лек автомобил „БМВ”. Органите на реда установили, че мъжът шофира в едногодишния срок от наказанието му по административен ред за същото деяние. Взета му е мярка за неотклонение „подписка” и работата по случая продължава.

Източник: zapernik.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.