iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Шест месеца пробация за убито куче

Шест месеца пробация за убито куче 02_1392327120

Ром на 62години бе осъден за убийство на куче. Наказанието от 6 месеца пробация е наложено от Пернишкия районен съд. Владимир Симов е първият осъден за проява на жестокост към животно. Той се е признал за виновен, а адвокатът му е сключил споразумение с прокуратурата.

Сцена се е разиграла на 1 август миналата година в двора на къща на улица "Дъга" 20. В двора в съседни къщи съжителствали роднини. Владимир е бил пиян, кучето на племенника му започнало да лае срещу него. Тогава почерпеният ром вдигнал секирата, която носел и съсякъл с няколко удара четириногото. Роднините обаче потресени от жестокостта му съобщили в полицията, а прокуратурата е повдигнала обвинение за хулиганство и причиняване на смърт на кучето. На Владимир Симов е била наложена мярка за неотклонение подписка.

С постигнатото споразумение в продължение на шест месеца Владимир трябва да има постоянен адрес в Перник, да посещава пробационен служител, както и два пъти в седмицата трябва да се явява на подпис при пробационния служител. Той трябва да заплати 60 лева разноски по делото, направени в хода на досъдебното производство по сметката на Първо РУП Перник. Съдът отмени мярката за неотклонение "Подписка".

Това не е първо съдебно наказание за Владимир Симов, той има в досието си вписана още една присъда, наложена му във връзка е с неплатена глоба.

Източник: mirogled.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.