iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Ще има Ден на отворените врати в Съдебната палата в Перник

Ще има Ден на отворените врати в Съдебната палата в Перник 10_1444136112

Сградата на Съдебната палата в град Перник ще отвори врати на 16.10.2015 г. от 10.00 ч. до 16.00 ч. за всички, които желаят да се запознаят със структурата и функциите на съдебните институции в нея, както и със спецификата на работата на магистратите и съдебните служители, както и да получат основна и полезна практическа информация за съдебните процедури и възможностите за ползване на съдебно-административни услуги.

Инициативата “ДЕН НА ОТВОРЕНИТЕ ВРАТИ” се превръща в традиция като се провежда ежегодно с цел да популяризира ролята и дейността на съдебните институции в Република България и да съдейства за по-добра информираност на гражданите и повишаване на доверието им към съдебната система.

Във връзка с инициативата „Ден на отворените врати“, се обявява конкурс за есе на тема “Справедливост, морал и правосъдие“ за ученици от 5-ти до 12-ти клас на основните и средни училища в град Перник. Есетата ще бъдат оценени на 15.10.2015 г. от комисия, съставена от магистрати от органите на съдебната власт в град Перник.

Текстовете ще се приемат до 24.00 ч. на 13.10.2015 г. на e-mail адрес: [email protected] или [email protected].

Участниците трябва да посочат трите си имена, класа и училището, в което учат. Победителят ще бъде обявен и награден в 11.30 ч. на 16.10.2015 г. в Зала No2 от административните ръководители на съдебните институции.

Източник: perniknews.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.