iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Съдът оправда шофьор в Перник

Съдът оправда шофьор в Перник 07_1438157425

Районният съд в Перник оправда бивш шофьор на ТК „Бус“ в града, като решението е потвърдено и от Окръжния съд. Делото срещу шофьора е заведено от председателя на транспортната фирма Магдалена Милтенова за причинени неимуществени вреди, като тя е подала иск по две различни члена за по 10 000 лв.

В писмо до кмета на Перник и още 8 институции в страната – президента на Република България, омбудсмана, ИА „Главна инспекция по труда“, министрите на транспорта и финансите както и до областния управител и НАП водачът твърди, че председателят на компанията е извършвала закононарушения. Според бившия работник тя е задължавала водачите на бусове всеки ден лично да й отчитат минимум 200 лева.

„Другите нарушения, които аз и колегите ми бяха длъжни да извършваме с риск да бъдем санкционирани от контролните органи като физически лица са задължителните указания за неиздаване на билети или касови бонове с оглед укриване на по – голяма част от оборота”, се казва в документа.

Съдът е отхвърлил изцяло като неоснователни и недоказани предявените граждански искове от Милтенова против бившия работник. Тя трябва да заплати 350 лева на бившия работник за направените от него разноски по делото. Решението е окончателно и не подлежи на обжалване.

Източник: mirogled.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.