iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Съдиите в Перник отказаха да настанят Заека в лудница

Марио Любенов в съдебната зала в Перник

Държавното обвинение настояваше Марио Любенов - Заека да бъде освидетелстван в психиатричната клиника към затвора в Ловеч, тъй като от събраните до момента данни не може да се прецени дали той е вменяем или не. Съдът обаче обяви, че прокуратурата не си е подготвила документите за подобно искане. По този начин бе отхвърлено искането на държавното обвинение подсъдимият за убийството на 17-годишната Мирослава Марио Любенов-Заека да бъде освидетелствен в психиатричната клиника към затвора в Ловеч.
Защитата на Любенов изказа своята теза за отказа - според адвокатите всичко това се прави, за да се мотае делото, а различните експертизи били начин да се загуби информация от мобилните оператори, които според Заека доказват, че по време на убийството той си е бил вкъщи.
Майката на Марио Любенов - Заека пък твърди, че синът й е съсипан и не са му давали лекарства от месеци. Тя повтори твърденията на сина й, че не познавал Мирослава.
Марио е единствения обвиняем за убийството на Мирослава Николова. По официалната версия на полицията, неговият съучастник Стойчо Стоев - Чочо се самоуби, след като даде показания.
Източник: mirogled.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.