iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Loading

Районният съд в Перник гледа 15 дела за дребно хулиганство

Районният съд в Перник гледа 15 дела за дребно хулиганство

Районният съд в Перник гледа 15 дела за дребно хулиганство срещу задържаните на протеста от 31 март. Тогава по мегафон се чуха нецензурни изрази, а по сградата на общината бяха хвърляни яйца, домати и пиратки. 3 производства са били прекратени от съда и не са насрочвани по полицейските преписки срещу непълнолетни лица между 14 и ненавършени 16 години. Те са върнати на вносителя в лицето на началника на Първо РУП. Той трябва да прецени дали материалите срещу тримата да бъдат предадени на комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни, или да бъдат прекратени. Тримата непълнолетни не са административно отговорни.

8 от образуваните производства са отложени, тъй като по две от тях не са се явили нарушителите. За явяването им в съда задължението е на полицията, която трябва да ги осигури. По друго производство не се явил упълномощения защитник, за останалите не е представен доклад от отдела за закрила на детето.

Организаторът Мартин Илиев е санкциониран със 100 лева. Най-сериозна глоба е отнесъл Методи К. – 200 лв., а останалите двама са санкционирани с по 100 лева. Пред магистратите Мартин е изразил съжаление за постъпката си. Вчера той пое вината върху себе си за хвърлянето на яйца по сградата на общината.

ИЗточник: mirogled.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

На тази дата в миналото

13-Октомври-2017

13-Октомври-2016

13-Октомври-2015

13-Октомври-2014

13-Октомври-2013

Вход с фейсбук профил:

Гореща линия: 0888 563 496

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини

ПОРЪЧКИ се приемат само през сайта и се препращат към търговците за изпълнение!

ipernik com