iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Пуйката тежко болен в съдебната зала

Пуйката тежко болен в съдебната зала 10_1381568760

Малко повече от час продължило заседанието в Окръжния съд. Магистратите решиха да бъде назначена нова експертиза, която да посочи страда ли Кирилов и какво е заболяването му. След преглед от медик трябва да бъде установено и дали здравословното състояние на обвиняемия позволява продължаване на наложената му мярка "задържане под стража". Магистратите ще чакат и отговор на въпроса дали е нужно лечение на Кирилов и евентуално дали то ще може да се проведе в специализирано заведение към следствения арест.

- Вальо, много ли ти е зле? – Ако мога да легна някъде, батка!
Този кратък разговор проведоха охранителите в съдебната зала с Валентин Кирилов, по-известен като Пуйката. Той бе доведен вчера превит на две в сградата на съда в Кърджали по искане на адвокатите му. Те настояваха за изслушване на вещите лица, изготвили съдебно-медицинската експертиза в хода на досъдебното производство срещу Кирилов или назначаване на нова такава, пише 24rodopi.com.

Районният съд в Кърджали остави в ареста Валентин Кирилов-Пуйката, който е обвинен в опита за обир на обществения трезор в града край Арда, който бе ударен на 3-ти срещу 4 януари тази година. Обвинението подозира Кирилов за тартор на групата, атакувала трезора. Другите съучастници на Пуйката – Росен Драгомиров-Синбад, Славчо Мегеров-Магера, Хубен Митев и Явор Воденичаров-Циката, са извън ареста, като Синбад е под “домашен арест”, тъй като лекува болни бъбреци.

Според защитата на Кирилов, той има двустранна дископатия, бъбречно-каменна болест, както и високо кръвно налягане.
По време на цялото заседание обвиняемият лежеше на една страна./БЛИЦ

Източник: miroged.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.