iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Loading

Провеждат „Ден на отворените врати“ в Съдебната палата в Перник

Провеждат „Ден на отворените врати“ в Съдебната палата в Перник 10_1475929417

„Ден на отворените врати“ ще се проведе в Съдебната палата в Перник на 28 октомври 2016 г. Това съобщи съдебният администратор в Административния съд Петя Илчева. По повод традиционната инициатива се обявяват два конкурса.

Първият е за есе на тема “Дават ли ни законите свобода?“. В него участие могат да вземат ученици от VІІІ-ми до ХІІ-ти клас на средните училища в област Перник. Творбите ще бъдат оценени от комисия, съставена от преподавател по литература и магистрати от органите на съдебната власт в Перник.

Текстовете ще се приемат до 24 часа на 24.10.2016 г. на e-mail адрес: [email protected] или [email protected].

Другият конкурс е за рисунка – илюстрация на тема “Аз спазвам законите“ и е за ученици от І-ви до VІІ-ми клас на началните и основни училища в област Перник. Рисунките ще бъдат оценени от преподавател в школата по съвременно изобразително изкуство към народно читалище „Миньор 2005“. Ученическите произведения ще се приемат до 16,30 часа на 24.10.2016 г. на регистратурата на Окръжния съд в Перник, която се намира на партерния етаж в Съдебната палата.

Участниците трябва да посочат трите си имена, класа и училището, в което учат, както и телефон за връзка (на ученика или на учител, или родител).

Победителите ще бъдат обявени и наградени в 11.00 часа на 28.10.2016 г. в Зала №2 от административните ръководители на съдебните институции. Предвидени са предметни награди за участниците, класирани на първите три места. Рисунките ще бъдат изложени в Деня на отворените врати. Няма ограничение за участие на ученици, които са деца на работещи в съдебната система.

Източник: perniktoday.net

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

На тази дата в миналото

16-Април-2016

17-Април-2015

16-Април-2015

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.