iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Провеждат Ден на отворените врати в Съдебната палата

Провеждат Ден на отворените врати в Съдебната палата 10_1412324572

Сградата на Съдебната палата в град Перник ще отвори врати на 10.10.2014 г. от 10.00 ч. до 16.00 ч. за всички, които желаят да се запознаят със структурата и функциите на съдебните институции в нея, със спецификата на работата на магистратите и съдебните служители, както и да получат основна и полезна практическа информация за съдебните процедури и възможностите за ползване на съдебно-административни услуги.

Инициативата “ДЕН НА ОТВОРЕНИТЕ ВРАТИ” се превръща в традиция като се провежда ежегодно с цел да популяризира ролята и дейността на съдебните институции в Република България и да съдейства за по-добра информираност на гражданите и повишаване на доверието им към съдебната система.

Посетителите ще бъдат посрещнати на входа на сградата на ул. Търговска No 37 от представители на съдебната администрация в 10.00 ч. и ще могат да се включат в обиколка, онагледяваща дейността на отделни служби и звена в Районен, Окръжен и Административен съд – Перник, Районна и Окръжна прокуратура – Перник. Желаещите могат да присъстват на съдебно заседание по административни дела в Зала No6 от 10.30 ч.

От 11.30 ч. в Зала No2 председателите на Районен, Окръжен и Административен съд – Перник ще наградят победителя в конкурса за есе, проведен в средните училища в град Перник, на тема „Защо трябва да имаме закони?“, както и ще връчат почетна грамота на журналист за най-обективно отразяване дейността на органите на съдебната власт в град Перник.

Поканени са ученици от седми до дванадесети клас от училищата в
град Перник, на които ще бъде изнесена беседа от 13.00 ч. в Зала No6 и ще бъде демонстриран съдебен процес в Зала No2 от 14.00 ч.

По въпроси, свързани с инициативата, може да се обадите на Бистра Аначкова на тел.: 076/647012 или на Аделина Евтимова на тел.: 076/647502.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.