iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Прокуратурата и МВР по случая Йорданов

Прокуратурата и МВР по случая Йорданов 05_1369042340

И полицията, и прокуратурата се занимават с казуса „Йорданов”. Зам.областният управител Радослав Йорданов, който бе нарочен пред камерата на ТВ7 от перничанин за предложени 50000 лв за купуване на гласове срещу трите имена и ЕГН, още в сряда заяви пред „Съперник”, че е оклеветен и ще си търси правата по съдебен ред. Йорданов, който бе трети в листата на ГЕРБ след Делян Добрев и Ирена Соколова, категорично заяви, че не познава мъжа на скандалната снимка, появила се в пернишки сайт, която уж доказвала съпричастността му към предполагаемото престъпление. Тя вероятно е правена по време на предизборната кампания, когато много хора искаха да се снимат с мен, заяви пред „Съперник” Йорданов.

Пернишката Районна прокуратура се е самосезира по случая “Йорданов” и е започнала проверка миналата седмица, заради широкия медиен отзвук на казуса. От държавното обвинение уточниха, че официален сигнал при тях по случая “Йорданов” не е постъпвал, но са решили да започнат проверка и истината да бъде доказана заради шума, който се вдигна в областния град около твърдението за подкупа. Още четири проверки е започнало държавното обвинение в Перник, по сигнали за
нарушения на изброния закон, подадени в деня на вота - 12-ти май. Областният лидер на ГЕРБ в Пернишко Иво Петров също заяви, че вярва в почтеността на Йорданов и определи като клевети обвиненията срещу него. Отрече категорично да се е провеждало тайно събрание на пернишката структура на партията, на която да е било свалено доверието от третия в депутатската листа.

Радослав Йорданов е почтен човек и това ще бъде доказано, след като институциите приключат проверките, каза още Иво Петров. Той не скри омерзението си от грозната предизборна кампания, съпроводена с много компромати, един от които, според него е този срещу Йорданов.
Съпратийци на Йорданов споделят същото мнение. Тъжното е все пак, че ситуацията с Радослав Йорданов стана като в оня виц, дето трябва да доказваш, че не си камила, споделят го познаващи отблизо
Още по-тъжно е, че след официалното изявление на бившия министър Делян Добрев, Хасково, от където е родом той фактически ще има не трима, а четирима свои хора в бъдещия парламент за сметка на Перник, въпреки че Делян Добрев обещава да работи за региона, в който е избран.

в-к Съперник

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.