iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Потвърдиха присъдата на полицая Иво Иванов от Брезник

Потвърдиха присъдата на полицая Иво Иванов от Брезник 08_1407737798

Пернишкият окръжен съд наложи условно наказание на полицая Иво Иванов от Брезник. Така беше потвърдено решението от Радомир. Полицаят беше съден, защото спукал тъпанчето на Илиян Илчов.

Пернишките магистрати потвърдиха наказанието от две години лишаване от свобода с тригодишен изпитателен срок като отхвърлиха жалбата на Иванов за допуснати груби процесуални нарушения от Районния съд в Радомир. Освен това полицаят ще трябва да заплати на потърпевшия и 5 000 лв. за претърпени неимуществени вреди.

Инцидентът станал на 29 септември 2012 г. Тогава Иванов бил старши полицай в Районното полицейско управление в Брезник. След пиянски скандал в новооткрито заведение в Брезник в районното бил докарат шефа на локала. Служителят на реда го нарекъл по прякор, което накарало почерпения ресторантьор да избухне. Тогава Иванов го завел в стая, където му нанесъл побой, при който спукал тъпанчето на лявото му ухо.

За нанесената травма Илчов предявил граждански иска от 10 000 лв. Съдът в Радомир обаче не уважил искането и присъдил половината от сумата. Пернишките магистрати потвърдиха размера от 5 000 лв.

Източник: mirogled.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.