iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Отмениха присъдата на Валентин Кирилов-Пуйката

Отмениха присъдата на Валентин Кирилов-Пуйката 07_1438005400

Пернишкия окръжен съд отмени условната присъда на Валентин Кирилов-Пуйката за грабеж в пернишка фирма "АСФ". Грабежът е извършен преди три години. съдът върна делото за ново разглеждане в Районния съд в Перник, съобщиха от съдебната институция.

37- годишният перничанин, с чието име се свързват едни от най-големите грабежи в страната, бе изправен пред съда по обвинение, че е съизвършител на обира и заварен на местопрестъплението, е стрелял с пистолет. Районният съд в Перник го призна за виновен и го осъди на три години лишаване от свобода с тригодишен изпитателен срок.

Протест срещу условната присъда е внесен от Районната прокуратура. Наказанието е обжалвано и от защитата на Кирилов. Според Окръжния съд в първоинстанционната присъда липсва цялостна преценка на всички събрани доказателства по делото. Отсъствието й на практика представлявало липса на мотиви към постановената присъда и е съществено процесуално нарушение. Това наложило отмяната на присъдата и връщане на делото за ново разглеждане от друг състав на Районния съд, се казва в решението, което не подлежи на обжалване.

Грабежът в "АСФ" стана на 21 май 2012 година, когато въоръжени крадци чрез взлом проникнали в помещенията на улица "Пирин" в Перник, ползващи се за офиси, разбили две каси, взели 21 510 лева, а после, забелязани от гардовете, стреляли по тях. Кирилов, който бил разпознат като едно от лицата, заснети от охранителните камери, бе обявен за издирване и няколко месеца по-късно бе задържан.

Източник: perniknews.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.