iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Още 3.8 млн. лв. ще отидат за сградата на съда

Още 3.8 млн. лв. ще отидат за сградата на съда 06_1434700090

Ремонтът на сградата на т.нар. Военно НДК, където трябва да се преместят наказателното отделение на районния съд в София и районната прокуратура, ще глътне още 3.8 млн. лв., като това става ясно от проектопостановление на Министерския съвет, качено на сайта на правосъдното министерство.

Парите ще се похарчат за хидроизолация на покрива и топлоизолация на фасадите на сградата.

"Същите не са били предмет на техническото задание за възлагане на преустройството. Предвид технологичната последователност при извършването на ремонтните дейности е необходимо да се реализират строителните работи по покрива и фасадите. Тези дейности следва да се извършват паралелно с дейностите по основния договор, тъй като не могат технически да се разделят от предмета му и са съществено необходими за изпълнението на поръчката", пише в мотивите си правосъдният министър Христо Иванов. В средата на март кабинетът отпусна 10.7 млн. лв. за ремонта на сградата, но в тази сума не са включени парите за покрива и фасадата.

С ремонта на сградата на столичния бул. "Скобелев" се очаква да се реши проблемът на районния съд. Гражданската колегия вече се премести в сградата на бул. "Цар Борис III", която преди беше на ГУСВ.

Източник: segabg.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.