iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Осем години затвор получи Иво Любенов, който миналата година уби баба си в село Студена

Осем години затвор получи Иво Любенов, който миналата година уби баба си в село Студена  05_1462376178

13 години лишаване от свобода при първоначален строг на изтърпяване поиска прокуратурата за Иво Любенов, който отне живота на баба си. Той обаче призна всички факти и доказателства, заяви, че съжалява и процесът протече в условията на бързо съдебно дирене, което намалява присъдата с една трета. Така тя става 8 години при първоначално строг режим на изтърпяване.

Жестоката трагедия се разигра на 15 юли миналата година в село Студена. След избухнал семеен конфликт внукът на жертвата Ирина Олюшкова, Иво Любенов блъснал 76-годишната жена по стълбите на къщата, а после и нанесъл прободни рани със саморъчно направен нож. Вследствие на получените наранявания възрастната жена починала. След ареста внукът бе направил самопризнания. Пред криминалистите той заявил, че предишния ден е употребил наркотици. Любенов е осъждан три пъти за извършени престъпления от общ характер, включително и за разпространение на наркотици.

Окръжна прокуратура повдигна срещу него обвинение по чл. 115 от Наказателния кодекс – за убийство. От момента на ареста през юли 2015 година до момента убиецът е с мярка за неотклонение «задържане под стража».

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.