iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Осъдиха семейство в Търговище

Осъдиха семейство в Търговище 07_1468650991

Районният съд в Търговище осъди семейство от първи етаж на блок да отпуши канализационна тръба, минаваща през имота му, за да може съседите от втория да влязат в банята си, която била неизползваема близо половин година, като решението по комшийската война, която започнала около коледните празници през 2015г., подлежи на обжалване пред Окръжния съд. С казуса за запушената тръба се занимавала и прокуратурата, но тя излязла с отказ да образува наказателно производство.

Семейството с блокираната баня потърсило правата си в съда, позовавайки се, че не може да ползва собствеността си, а комшиите от долния етаж ги възпрепятстват за това. Те поискали от съда хората от първия да „преустановят запушването на канализационната тръба за отпадни води, минаваща през техния апартамент”. Комшиите пък отсекли, че не са запушвали проблемната тръба. Тя била в стената и не се виждала.

Изнервящата история тръгнала от първия етаж, когато първо се наводнила банята на собствениците на този апартамент. Повредата в канализацията, която поемала водата и от горното жилище, била в мазите. Собственикът на съответната изба дал разрешение да влязат да отстранят проблема и всичко се оправило, но за няколко часа. На другия ден от сифона в банята на втория етаж почнала да излиза вода. Този път се оказало, че запушването е в частта на тръбата, която минавала през жилището на първия етаж. Собствениците му обаче отказали за отстранят проблема. Според свидетел той бил заради боклуци, попаднали в тръбата.

Съдът назначил техническа експертиза, която установила, че е блокиран участък от канализацията, намиращ се над 20 см. от пода в банята на първия етаж. Причината за запушването на тръбата, както и дали е нарушена нейната цялост, не можело да се установи, тъй като тя била зад облицовката в банята.

Източник: monitor.bg

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.