iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Loading

Осъдиха гражданин да плати хонорар на адвокат

Осъдиха гражданин да плати хонорар на адвокат 10_1476798061

Районният съд във Велико Търново е отхвърлил иск на варненец, с който той настоява да му бъде възстановена сумата от 15 лв. за поставена скоба на автомобила, като със същото решение магистратите постановиха ищецът да заплати на търновското дружество „Паркинги и гаражи” 350 лв. за адвокатско възнаграждение.

На 15 април тази година водачът оставил служебния си автомобил на паркинга на площад „Славейков” в старата столица. След няколко часа установил, че е „закопчан” със скоба и се принудил да плати глоба от 15 лв.

В жалбата си до съда срещу принудителната мярка за неправилно паркиране, мъжът твърди, че мястото за паркиране не било обозначено съгласно закона, а и нямало наблизо длъжностно лице, което да му съобщи, че паркира в „синя зона”. От общинското дружество пък оспорили твърденията му.

Оказало се, обаче, че ищецът объркал инстанцията, пред която трябва да се жали.

„Дали приложената принудителна административна мярка е законосъобразна, Районният съд няма право да каже, щом ищецът, пряко засегнат от нея, не е упражнил правото си да я оспори пред компетентния Административен съд – Велико Търново, който да се произнесе по този въпрос“, пише в решението на магистратите от Районен съд – Велико Търново.

Затова те са отхвърлили иска на варненеца като неоснователен и са постановили да плати на общинското дружество разноските по делото.

Източник: trud.bg

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

На тази дата в миналото

07-Март-2016

08-Март-2015

07-Март-2015

08-Март-2014

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.

ipernik com