iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Осъдиха черната вдовица на 2 години и 10 месеца

Осъдиха черната вдовица на 2 години и 10 месеца 08_1407327511

Зад решетките за голяма измама влезе черната вдовица Бойка Янушева. Това решение взе Пернишкият окръжен съд, който наложи наказание от 2 години и 10 месеца при първоначален строг режим на изтърпяване. Това делото се гледа за трети път в Перник. Причината са допуснати процесуални нарушения. Магистратите обаче не променят решението си.

Янушева бе главната обвиняема в сагата с крупната измама, при която четирима измамници изтеглиха 28 000 евро от чужда сметка. Тогава Бойка се бе дегизирала с перука, за да прилича на жената, чиито спестявания станаха обект на измамата.

Четиримата извършиха престъплението през 2008 година . Тогава с фалшиви документи те изтеглиха 28 000 евро от банковата сметка на Виолета Дамянова. Транзакцията бе извършена в клон на голяма банка в Перник. Парите на жената бяха от продажба на апартамент в столицата. Измамниците се добрали до личните данни на потърпевшата.

Съучастничката на Янушева – Катя Данова, бе осъдена на 2г 10 мес. условно с петгодишен изпитателен срок. Тя трябва да плати и 20 000 лева глоба по обвинение за пране на пари. Другите двама участници в измамата Венцислав Паунов и Божидар Николов получиха съответно условни присъди от 3 години с петгодишен изпитателен срок първия и 2г.10 месеца с 4-годишен изпитателен срок втория.

Източник: bnr.bg

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.