iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Осъдиха бързо двама пияни перничани, карали кола

Осъдиха бързо двама пияни перничани, карали кола 08_1470146711

Двама перничани получиха условни присъди заради шофиране след употреба на алкохол, съобщиха от пресцентъра на Апелативната прокуратура в София.

По бързо производство, водено от Районната прокуратура в Кюстендил, приключи разглеждането на делото срещу Р. Богданов от Перник, който бил зад волана пиян. На 15 юни 2016 г. обвиняемият управлявал собствения си лек автомобил „Алфа Ромео“ в Кюстендил, но бил спрян за проверка от служители на сектор „Пътна полиция“ при ОД МВР. При изпробването с техническо средство за употреба на алкохол уредът отчел 2,04 промила в кръвта на Богданов. Изготвената химическа експертиза на кръвта, дадена от нередовния шофьор за изследване, установила концентрация на алкохол 2,74 промила.

В съдебно заседание обвиняемият се признал за виновен за извършеното от него деяние и сключил споразумение, което съдът одобри. Наложеното наказание е една година „лишаване от свобода“ с три години изпитателен срок, 200 лв. глоба и четиринадесет месеца „лишаване от право да управлява МПС“.

Наказание от осем месеца „лишаване от свобода“ с изпитателен срок от три години и забрана да управлява МПС за срок от осемнадесет месеца получи И. Кирилов, след сключено споразумение с Районната прокуратура в Перник. На 12 март 2016 г. той управлявал лек автомобил марка „Сеат Ибиза“ с 2,48 промила алкохол в кръвта.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.