iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Осъдиха бивш управител на "Детско и ученическо хранене" ЕООД

Осъдиха бивш управител на "Детско и ученическо хранене" ЕООД 11_1448528957

Окръжния съд - Перник, осъди бивш управител на "Детско и ученическо хранене" ЕООД. Причината е неплащане на данъци и нарушаване на изискванията на счетоводното законодателство, съобщи прокуратурата в града.

В периода от 2006 г. до 2011 г. 65-годишната Галина Василева, която работила като управител на "Детско и ученическо хранене" ЕООД - Перник, е разпоредила на главния счетоводител, домакина на стол номер 3 и касиера на дружеството част от получавания дневен оборот да не се заприходява и маркира на касовия апарат на фирмата.

Така домакинката правила два описа - единия за парите, които минавали през касовия апарат и за които били издавани касови бележки, а другият опис включвал парите, които не били маркирани.

Заради нареждането на управителя касиерката завеждала в касовата книга на дружеството само сумите, които са маркирани на касовия апарат, другите описвала в отделни неофициални тетрадки.

Съдът е наложил на Галина Василева наказанието "Лишаване от свобода" за срок две години и осем месеца с тригодишен изпитателен срок. В полза на държавата се конфискува личният й автомобил "Пежо 307".

Източник: zapernik.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.