iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Обявиха ден на отворените врати в съдилищата в Перник, Радомир, Брезник и Трън

Обявиха ден на отворените врати в съдилищата в Перник, Радомир, Брезник и Трън 10_1412665492

Ден на отворените врати беше обявен от съдът и прокуратурата в Пернишка област. Така на 10 октомври (петък) ще бъде отворено за всеки, който има желание да се запознае със структурата и функциите на съдебните институции, както и с работата на магистратите. Денят ще важи за съдебната палата в Перник, както и районните съдилища в Радомир, Брезник и Трън.

Гражданите ще бъдат посрещнати на входа на сградата от представители на съдебната администрация в 10 ч. и ще могат да се включат в обиколка, онагледяваща дейността на отделни служби и звена в Районен, Окръжен и Административен съд -Перник, Районна и Окръжна прокуратура – Перник. Желаещите ще могат да присъстват на съдебно заседание по административни дела. Председателите на Районен, Окръжен и Административен съд – Перник ще наградят победителя в конкурса за есе, проведен в средните училища в град Перник, на тема „Защо трябва да имаме закони?“, както и ще връчат почетна грамота на журналист за най-обективно отразяване дейността на органите на съдебната власт в Перник.

Пред ученици от училищата в областния град ще бъде демонстриран съдебен процес и ще бъде изнесена беседа за необходимостта от спазване на законите в страната.

Източник: mirogled.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.