iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Loading

Обвиниха каналджии

Обвиниха каналджии 07_1468384639

Районна прокуратура – Трън внесе за разглеждане в съда обвинителен акт срещу М.М. от гр. Перник за извършено от него престъпление по чл. 280, ал. 2, т. 3, т. 4, вр. ал. 1, вр. чл. 18, ал. 1 от Наказателния кодекс. На 23.10.2015 г. в землището на с. Врабча, общ. Трън, обвиняемият направил опит да преведе през границата на страната - от Р България към Р Сърбия, група от 23-ма чуждестранни граждани, като за целта използвал лек автомобил марка „Форд Транзит“.

На подсъдимата скамейка се изправят и седем чужденци за незаконно преминаване през границата на страната и техен помагач Р.Щ. от гр. София – престъпление по чл. 279, ал. 1, пр. 2, вр. чл. 18, ал. 1, пр. 1 от НК и чл. 280, ал. 2, т. 3, т. 4, вр. ал. 1, вр. чл. 18, ал. 1 от НК. На 20.08.2015 г. в с. Стразимировци, общ. Трън, обвиняемият опитал да преведе през границата на страната седем чужди граждани от Сирия и Ирак, между които имало лице ненавършило 16 години. За престъпното деяние използвал лек автомобил марка „Киа Соренто“.

Още двама каналджии – Н.Г. и Д.Б., не успели да довършат планираното превеждане на четиринадесет чужденци през границата на страната, за което Районната прокуратура в Трън ги изправя пред съда. На 06.05.2015 г. в с. Банкя, общ. Трън, обвиняемите, в съучастие и с използване на автомобили марки „Опел Зафира“ и „Фиат Улайс“, направили опит за подпомогнат излизането през границата на страната на четиринадесет афганистански граждани.

И в трите случая престъпните деяния останали недовършени поради намеса на служителите на ГПУ – Трън.

За превеждане през границата на страната на отделни лица или групи от хора без разрешение на надлежните органи на властта или макар с разрешение, но не през определените за това места, законът предвижда наказание „лишаване от свобода“ от една до шест години и глоба от пет хиляди до двадесет хиляди лева.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.