iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Междуведомствената комисия на съд

Междуведомствената комисия на съд 07_1374065467

Започват първите дела за отказите от Междуведомствената комисия откази на пострадали от земетресението на 22 май миналата година. Броят на жалбите е 647 до Административния съд в Перник, съобщиха магистрати.
95 са вече насрочените дела, които ще разглежда Административния съд до септември. На 40 от жалбите не е даден ход поради пропуски в приложените документи.

Председателят на Административния съд в Перник Игнат Георгиев е издал заповед, с която е разпоредил работата по делата за земетресението да продължат и през съдебната ваканция. Нови жалби пристигали непрекъснато от Междувадомствената комисия, по които се насрочвали съдебни процеси.

4 403 молби на перничани за получаване помощи от Междуведомствената комисия за нанесените им щети на жилищата, бяха отхвърлени. 2 963-ма пък получиха по-малки суми от изчислените от лицензираните оценители. Преди дни стана известно, че в дневния ред на Междуведомствената комисия ще бъде включено обсъждане на процедура за преразглеждане на жалбите с отказ.

Източник: mirogled.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.