iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Мария Бурова се отказа от показанията си пред Софийския апелативен съд

Мария Бурова се отказа от показанията си пред Софийския апелативен съд 03_1364371477

На предишното заседание магистратите обявиха, че ще бъде преразпитана, защото има недоизяснени неща. Вчера Бурова отново изгледа прожекция на заснетото от камерите до Съдебната палата и на отсрещния тротоар във фаталната нощ на 18 април 2009 г. Тогава към 4 ч след меле между две младежки компании две момчета – Кирил Въжаров и Васил Александров, бяха смъртоносно наръгани в гърба, а техният приятел Кирил Димитров беше ранен.При повечето от кадрите Бурова обяви пред съда, че не разпознава кои са хората. Разпозна единствено себе си и естонката Сирет, която онази нощ била част от компанията й. След това момичето разказа как са се развили събитията, но показанията й се оказаха в противоречие с тези в досъдебното производство. Това наложи прочитането им. На въпрос на съда кое е вярното Бурова настоя, че казаното вчера е вярното, а показанията пред полицията дала притеснена. Така тя се отрече от думите си, че приятелят й Стефан и подсъдимият за престъплението Илиян Тодоров са се били с другата компания, че е видяла как Кирил Димитров удря с чаша по главата гаджето й, както и че от нейната компания са нарекли Димитров „говедо”. Бурова влезе в противоречие и с показанията си дали след убийството са ходили в дома на Тодоров. Оплитането на свидетелката наложи дълго изясняване на обстоятелствата и повторение на доста от въпросите към нея.

В крайна сметка Бурова твърди, че във въпросната вечер тя, приятелят й Стефан, Илиян Тодоров и естонците Расмус и Сирет купонясвали в дискотека „Соло” докъм 4 ч. Вътре не чула някакви пререкания. Преди да влязат в заведението, Илиян Тодоров й дал ножа си, за да не му го вземе охраната, и след като си тръгнали, тя му го върнала. На излизане те започнали да уговарят естонците да продължат в друго заведение. Докато вървели към бул. „Витоша”, на улицата ги пресрещнало момче с чаша в ръка и им казалода не говорят на английски, защото са в България. Това според разследването е бил Кирил Димитров. Приятелят на Бурова – Стефан, се опитал да му обясни, че чужденците не знаят български, и така възникнал скандал, при който Димитров замахнал и ударил естонката Сирет. След това момичетата пресекли бул. „Витоша” и се преместили на другия тротоар, а Бурова видяла как група хора ръкомахат и се карат до Съдебната палата, след което останал паднал човек на земята. Минути по-късно Илиян Тодоров си тръгнал с едно такси, а останалите с друго.

Подсъдимият отново не дойде в съда вчера, възползвайки се от правото си да не присъства на заседанията на втора инстанция и да не дава обяснения, макар че бе приканен от апелативните съдии за това. Тодоров бе оправдан от Софийския градски съд. Заключителните пледоарии в апелативния съд ще бъдат на 2 април, след което ще стане ясна и присъдата./БЛИЦ 

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.