iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Марио Заека се заканвал да се самоубие

Марио Заека се заканвал да се самоубие 10_1381941854

Марио Любенов-Заека, който излежава 25 годишна присъда в бобовдолския затвор за убиството на 17-годишната Мирослава Николова, бил изпаднал впълно отчание и заплашвал да се самоубие,
ако скоро не излезе на свобода, разказал пред столична медия негов
съкилийник, който бил преместен наскоро в общежитието в Самораново. Докато бил зад решетките заедно със Заека, двамата мъже се сприятелили. „Физически Марио продължава да отслабва, а психичните му проблеми се задълбочават, след като за него няма адекватна грижа зад решетките“, притеснена е и майка му Елка Георгиева.

Откакто е в затвора, Заека станал кожа и кости, нямало и помен от някогашното здраво мускулесто тяло на младия мъж, категорични са неговите близки. „Не минава и ден, без Марио да се заканва, че ще сложи край на живота си. Условията в бобовдолския затвор са изключително тежки. Мизерията там е страшна. Дори когато ни извеждат в двора, ни слагат белезници“, обяснява още пандизчията. Заека споделил, че скоро ще проговори и ще каже истината за убийството на Мирослава, категоричен е мъжът.

„Веднъж си признах за престъпление, което не съм извършил, но в
следващия удобен момент ще разкажа цялата история. Не си заслужава да търпя тази гнусотия и да съм далеч от детенцето си“, заканвал се Марио.

в-к Съперник

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.