iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Марио поискал съкратено производство заради медийния натиск

Марио поискал съкратено производство заради медийния натиск 06_1370890115

Това обявил самият той по време на делото срещу него днес. "Г-жо съдия, при този медиен натиск, няма как да не ми издадете осъдителна присъда. Другата причина да искам съкратен процес е, че нямам намерение да ходя по дела още 5-10 години", каза Любенов. Според майката на Марио Елка Георгиева синът й не е виновен в това, в което го обвиняват. "Той не е извършил това убийство. Но натиска, страха от истинските извършители и тромавата съдебна система, го накараха да признае. Вие знаете и други подобни дела, които се точат с години. Като например тези за убийството на Белнейски", заяви Георгиева цитирана от mirogled.com.

Роднините на Мирослава пък отказаха коментар. Единственото, което каза майка й Емилия бе, че са изненадани от това решение и че ще коментират след произнасянето на присъдата на 12 юни.
Марио се изправи пред Пернишкия окръжен съд днес по обвинение за отвличането и удушаването на Мирослава. Прокуратурата поиска 25 години лишаване от свобода, а защитата – да бъде оневинен. Според защитниците на Любенов има много разминавания и нарушения при събирането на доказателствата.
"В делото има много неизяснени доказателства. Всички аргументи, касаещи показанията на Стойчо Стоев са единствено съвпадения. Събраните доказателства пък са опит да бъдат закрепени показанията на Стойчо.

По делото си задаваме въпроса за мотива , прокуратурата твърди, че той е користен. В сересета името на Марио е подавано от разследващите, никъде него съобщава Стойчо", твърдят защитниците.
Те смятат, че това убийство не е за пари. Никой първо не убива, а после иска подкуп.

По време на дебата стана ясно също, че другия замесен в убийството на Мирослава Стойчо Стоев – Чочо, който се самоуби преде погледа на полицията има в джобовете си по ключ за колата, два мобилни телефона и джобно ножче.

"Това конвоиран и задържан човек ли е", попита защитата на Заека. Показанията на мъртвия Чочо пък сочат като мотив за извършеното убийство липсата на пари. Стойчо, който бил шофьор на Феодор Феодоров – Федята, останал без средства след като бил освободен от работа. Затова се наложило да ипотекира апартамента си. Заека пък получавал инвалидна пенсия заради шизофренията, от която се оказа, че не страда при последната експертиза, в размер на 220 лв.

Издържала го съпругата му. Така двамата решили да отвлекат някого. Първоначално решили това да е Йоан – брата на Борислав Чолев, който наследил огромно състояние от баща си – 480 000 лв., 9 апартамента, 5 гаража, земя и т.н. Младежът обаче бил непостоянен – излизал по различно време, ходел непрекъснато с компании. Обмисляли и варианта да отвлекат самия Борислав. Накрая обаче се спрели на сестрата на Елеонора, която била гадже на Борислав и с която живеел на семейни начала.

След това действията се развиват като в американски екшън. Двамата отвличат Мирослава след тренировка по таекуон-до, да напише сама писмото за откуп, да се обади на сестра й и да й каже: Отвлечена съм. Не се обаждай на полицията и те са замесени. Моля те спаси ме! После момичето било закарано в Планиница, там Марио я удушил, а Стойчо държал тялото й докато спре да се гърчи. Двамата изкопали гроб с предварително подготвени кирка и лопата и я заровили гола. След това изхвърлили оръжието и дрехите на момичето на различни места.

Източник: mirogled.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.