iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Кушлев взима от Драгановеца имоти за близо милион

Драгановеца

Комисията за установяване на имущество, придобито от престъпна дейност ще отнеме имущество за близо 1 милион лева от  Стоян Кръстев - Драгановеца от Перник. Това ще стане, след като Софийския апелативен съд (САС) взе ешение  в полза на Комисията, по популярна с името на нейния шеф - Стоян Кушлев.


Драгановеца  може да се прости с с няколко апартамента в София и Перник, къщи, парцели, сладкарница и бирария, няколко леки автомобила и сумата от 171 857,60 лв., получена от продажбата на движимо и недвижимо имущество, на обща стойност 977 372 лв.


 Стоян Кръстев - Драгановеца е известен на органите на реда от много години. За него се заговори повече след схватката му с Митьо Очите в затворническото общежитие в Казичене преди година. Тогава перничанинът разпрати писма до медиите, че е бил пребит от несебърския наркобос. Той обяви, че Митьо Очите правел дарения на затвора, за да получи работа и да си намали присъдата. Несебърецът се ядосал и го набил.


През 2005 г. Кръстев се прочу, когато задържа под ключ в заведение фолкпевицата Тони Дачева и нейната озвучителка Диана Тонева. По това дело той бе оправдан с мотива, че липсват убедителни доказателства да е упражнил принуда към двете дами.


Драгановеца бе прострелян в края на август миналата година  в непосредствена близост до сърцето и в ръката. По същото време той изтърпяваше наказание от три години лишаване от свобода за незаконно притежание на наркотици и оръжие. Наскоро той бе пуснат от затвора и се закани  да се разприказва, но още не го е сторил.  


Решенията на САС обаче не са окончателни и могат да бъдат обжалвани пред Върховния касационен съд.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.