iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Ковачки разпитван, но не помни

Перник снимка на Христо Ковачки

Христо Ковачки отговори с "не помня" на повечето въпроси, зададени му днес в залата. Бизнесменът бе призован като свидетел по мегаделото "Килърите", заради разстрела на приближения му Борислав Георгиев, който според обвинението е убит от член на банадата.

По време на процеса Ковачки заяви, че убитият Борислав Георгиев е бил негов приятел, но не го е приемал като дясната си ръка и не е работил за него. Според показанията двамата са били консултанти по различни сделки в Сърбия, но не са имали общ бизнес.

Ковачки не знае Георгиев да е бил заплашван или да е имал проблеми с този бизнес.

Борислав Георгиев е бил прокорист на фирма „Атом енерго ремонт", която Ковачки консултирал. Той отрече да е подарявал къща и 250 000 лв. на съпругата на убития, с което обори дадени вече по делото свидетелски показания.

Процесът срещу „Килърите" започна на 27 юни 2011 г. Пред съда като обвиняеми се изправят Петър Стоянов - Сумиста, Васил Костов - Кеца, Янко Попов - Туцо, Георги Вълев, Петър Атмаджов и Райчо Стойнев. Те отговарят пред закона за участие и ръководене на организирана престъпна група, умишлени убийства и палеж. 

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.