iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Кинтата и Захари Христов останаха в ареста

Кинтата и Захари Христов останаха в ареста 09_1410418982

Калин Пламенов Томов - Кинтата и Захари Захариев Христов получиха от Пернишкият районен съд постоянна мярка за неотклонение “Задържане под стража”.

Двамата бяха задържани заради побоя над журналисти от ТВ 7 миналата неделя. Срещу тях е повдигнато обвинение по чл.131 т.12 във връзка с чл.129 от НК за нанесени средни телесни повреди по хулигански подбуди върху телевизионния оператор Иван Китанов.

Според съдия Богдан Велев, определението се базира само на косвени данни на малък брой свидетели. Трудно е да се каже, че има преки доказателства, каза той. Няма нито един протокол за разпознаване на лицата, твърди магистратът.

По случая са разпитани много свидетели. Показанията на половината и повечето от тях не са съотносими към конкретните обвинения, заяви съдия Велев, който определи срока за разследване като твърде кратък.

Прокуратурата обаче поиска постоянен арест за двамата, тъй като са събрани достатъчно доказателства за виновността им, а освен това имало и доказателства, че участват в разпространението на наркотици.

Определението на съда може да бъде обжалвано в 3-дневен срок. Ако бъде внесен протест, делото ще продължи на 17 септември пред Пернишкия окръжен съд.

Миналата неделя в Перник бяха задържани петима души за побоя в дискотека „Инсигния” върху телевизионен екип, разследващ продажба на наркотици. От него пострада най-много оператора, който влезе в болница, а камерата му беше помляна на парчета.

Източник: perniktoday.net

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.