iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Избраха жена за районен прокурор на Перник

Избраха жена за районен прокурор на Перник 05_1432794192

За районен прокурор в Перник избраха Аделина Борисова - Алексиева. За нея беше гласувано, като 15 гласа бяха „за”, 1 „против” и нито един „въздържал се”.

Прокурор Алексиева има над 16 години юридически стаж в органите на съдебната власт. Била е следовател в Окръжна следствена служба – Перник в периода 1999-2005г., прокурор в Районна прокуратура – Брезник в периода 2005-2006г., и прокурор в Районна Прокуратура Перник, като от 2007г. до настоящия момент е заместник районен прокурор.

В Концепцията си за стратегическо управление прокурор Алексиева залага на повишаване нивото на работа, подобряване на взаимодействието между прокурорите и разследващите органи, и останалите институции при спазване на принципите за прозрачност, колегиалност и професионализъм. Според нея приоритетните цели ще са подобряване срочността и качеството на разследване; оптимизиране дейността на разследващите органи; упражняване на строг контрол при удължаване сроковете на разследване; повишаване качеството на прокурорските актове; системен анализ на оправдателните присъди и осъдителните решения на Европейския съд по правата на човека в Страсбург.

Прокурор Алексиева бе подкрепена с мотивите, че притежава всички професионални и нравствени качества, както и необходимия административен опит за заемане на длъжността; работила е по едни от най-тежките дела в районната прокуратура, а изборът и ще бъде гаранция за приемственост и надграждане на постигнатото от досегашния административен ръководител.

Източник: perniknews.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.