iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Илко убил Марио при самоотбрана?

Илко убил Марио при самоотбрана  04_1398057438

Софийски градски съд продължава със свидетелските разпити по делото за убийството на 19-годишния студент от Перник Марио Данчев.

В рамките на заседанието в края на миналата седмица показанията си дали двама свидетели. Първият, Иван Асенов, е живеел в стаята срещу тази на близнаците и обвиняемия. Той не си спомняше доста от детайлите, които страните по делото желаеха да научат, но обясни, че във въпросната злополучна нощ се събудил от шум на тропане по врата.

В последствие видял Илко пред вратата на стаята му - той бил неадекватен, с окървавена глава, и поискал от свидетеля телефон, за да повика помощ. Асенов обясни, че тогава възприел, че други хора влезнали в стаята на трите момчета и ги набили.

Не стана ясно обаче дали това е било личното му предположение или подсъдимият му го е обяснил в опит да го заблуди, тъй като свидетелят не си спомни как точно е стигнал до този извод. Той обясни, че братът близнак на починалото момче бил пиян, също изглеждал неадекватен и викал по коридорите "Брат ми, брат ми..!" Според спомените на Асенов двамата братя му споделили веднъж преди време, че не се разбирали със съквартиранта си.

По-конкретен в показанията си пред съда бе един от служителите на реда, който пръв пристигнал на местопрестъплението - Олег Огнянов.

Той разказа, че получил сигнал за бой в Студентски град и при пристигането си е говорил с подсъдимия.

Илко му разказал, че и преди имал спорове с двамата братя за общото им съжителство. Той споделил, че близнаците и приятелят им дошли пияни от дискотека и станала разправия, прераснала в сбиване. Според Огнянов Илко заявил, че тримата го нападнали.

Той му изглеждал притеснен, а останалите замесени - неадекватни и пияни.

Братът на починалия миришел на алкохол, залитал по коридорите, като крещял и блъскал по вратите на останалите стаи. При влизането му в стаята свидетелят видял и трупа - в леглото от ляво на вратата, напълно облечен, без видима прободна рана. По земята имало разпилени чаши, вилици и два-три ножа с дължина на острието 15-20 см.

Илко тогава отрекъл да е използвал каквото и да е оръжие за отбрана. Той обяснил пред Огнянов, че е използвал двете си ръце да прикрие главата си от ударите на тримата. По лицето му имало кръв, както и прорезна рана.

По делото се очаква да бъдат разпитани и още свидетели, но на следващо заседание. Съдът бе на път да определи това да се случи чак на 19 юни, но по настояване на майката на починалото момче следващият разпит бе насрочен за 23 май от 10 ч.

Припомняме, на 29.02.2012 г. Марио бе прободен смъртоносно от своя съквартирант Илко Радев в блок 23 в Студентски град. До фаталния край се стигнало след пиянско сбиване между починалия, близнакът му Мартин, техният приятел Владимир Борисов и Радев.

Трите момчета се прибрали пияни от дискотека, като при разразила се с Радев разпра се стигнало до бой. Радев е подсъдим за превишаване пределите на неизбежната отбрана, тъй като на юмручните удари на младежите отвърнал с неравна сила - хладно оръжие.

Източник: news.bg

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.