iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Илиян Тодоров се явява онлайн вместо в Софийския затвор (видео)

Илиян Тодоров се явява онлайн вместо в Софийския затвор (видео) 12_1386686472

Според Тодоров присъдата срещу него е несправедливост, плод на политическа поръчка и стремеж да бъде оправдано общественото очакване по случая, съобщава ПИК. Тодоров признава, че е присъствал на мястото на убийството и е видял извършителя. По думите му "погледите им са се срещнали", но той така и не е могъл да получи повече информация за убиеца, който обаче е научил достатъчно неща за него. Тодоров разказва, че заплахите срещу него, за да не разкрива истината, са започнали още в първите часове след убийството, в следствения арест и в Централния софийски затвор. Според Тодоров в следващите месеци срещу него и семейството му многократно са отправяни заплахи за физическа саморазправа и убийство, ако проговори за наличието на другия нападател. Илиян Тодоров твърди, че физическият убиец все още се намира на свобода.

Илиян Тодоров изпратил видео съобщението на български и английски до главния прокурор Сотир Цацаров и до комисаря по правата на човека към Съвета на Европа Томас Хамарберг. В него се казва, че не той е убиеца на Кирил Въжаров и Васил Александров и че истинския извършител е на свобода. Той заявява, че на мястото на престъплението е имало друг човек, който е истинският убиец на двамата младежи.

Тодорв трябва да се яви доброволно до утре, за да бъде преведен в Софийския централен затвор след като получи доживотна присъда за двойното убийство. Ако това не се случи, той ще бъде обявен за издирване.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.