iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Драгановеца на свобода срещу 30 бона

Драгановеца на свобода срещу 30 бона 04_1367168861

Заради влошено здравословно състояние Софийският апелативен съд е пуснал на свобода едни от най-големите наркобосове в региона и Югозапада - Стоян Кръстев - Драгановеца, срещу парична гаранция от 30 хиляди лева. В края на март с подобно решение, но срещу двойно по-малката сума от 15 000 лева отмени най-тежката мярка за неотклонение на Драгановеца «задържане под стража» и състав на Пернишкия окържен съд.

Прокуратурата не е протестирала решението на пернишките магистрати с искане обвиняемия за наркотрафик да остане в ареста, а само да му бъде завишена паричната гаранция. Според защитата на Драгановеца, сумата била твърде висока и според адвокатите му тя трябвало да е 15 хиляди, колкото е и на авера му по това дело - шефът на СИК от Добрич Димитър Димитров - Малкия Котарак. Кръстев и Димитров бяха закопчани при спецакция на ГДБОП в края на ноември м.г..

В управлявания от Димитров „Фолксваген Фаетон“ със съдействието на служители от Агенция „Митници“ бе открит тайник, облицован с оловно покритие. У задържаните бяха намерени и много мобилни телефони с български и чуждестранни СИМ карти, 50 боеприпаса 22-ри калибър, различни суми в български левове, турски лири и 57 000 евро, които са иззети от Драгановеца. Перничани обаче са потресени и притеснени, защото Драгановеца има славата на изключително жесток и отмъстителен престъпник. Според очевидци той бил си бил на свобода много преди да излезе решението на апелативния съд в четвъртък и дори започнал да пълни незаконно язовира край пернишкото село Лесковец, изпуснат още през 2008 година, когато заради лоша поддръжка стената на водоема се пропука
и посред нощ трябваше да бъдат евакуирани 25 души от селото, защото изтичащата вода заплашваще да залее домовете им. За незаконното завиряване сега е била информирана и общинската управа на Перник. След извършената проверка кметът Росица Янакиева е разпоредила водоемът незабавно да бъде изпуснат, за да не се повтори отново
старата трагедия.

Край язовира преди години Драгановеца бе изградил и заведение, радващо се на сериозна клиентела, тъй като бе разположено край шосето от Перник за Ковачевци и туристи, тръгнали към родното село на Георги Димитров, се отбиваха тук да хапнат прясна риба от язовира. После обаче някой от конкурентите на Драгановеца му драсна клечката и кръчмата изгоря напълно.

в-к Съперник

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.