iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Loading

В петък ще има изложба на маски

В петък ще има изложба на маски 01_1422460324

В петък, на 30.01.2015 г. от 10.30 часа в Общинския младежки дом за осми пореден път ще отвори врати „Мечкарницата”- фестивална работилница за маски.

В нея ще вземат участие 7 майстори занаятчии от различни селища в Пернишко и други региони на страната, специализирали се в различни области на занаятчийството. Това са майстори по изработка на сурвакарски маски Малин Будинов (от с.Лесковец, общ.Перник), Радослав Алексиев (от гр.Батановци) Владислав Никифоров (от с.Копаница, общ.Радомир), Деян Илчев - майстор на сурвакарски маски от кожа и дърво, Николай Ставров (от с. Еловдол, общ.Земен) - майстор на маски с пера, както и Петър Янакиев - майстор по изработка на фестивални аксесоари и др.

Със зянаятчийски ателиета ще гостуват майстори от Задругата на майсторите Диана Цинцарска и Любомир Дудев, винаги атрактивните приложници Елена иМагделена Боянови (от с. Извор, общ.Радомир), ученици от ІХ ОУ- гр.Перник със сувенири „сурвакарски маски“(от стъклопластика)и ученици от гр. Батановци - със сурвакарски сувенири-уникати.

„Мечкарницата“ ще е отворена за посетители двата фестивални дни от 10.00 до 16.00 часа.

Гостите на фестивала ще могат да видят „на живо“ процеса на изработването на сурвакарските маски, а също така и различни занаятчийски технологии, сами да участват в изработването на маски.

Желаещи ще имат възможност и да вземат по нещо за спомен от творбите на майсторите-занаятчии.

Източник: perniknews.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

На тази дата в миналото

28-Юни-2016

27-Юни-2016

29-Юни-2015

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.

ipernik com