iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Тази година на Сурва е имало много добри и много лоши групи

Тази година на Сурва е имало много добри и много лоши групи 02_1422947496

При обявяването на наградите на Сурва проф. д-р Георг Краев – председател на журито на 24-то издание на Международния фестивал на маскарадните игри каза, че „Перник е място, където се срещат Изтока и Запада и където ни показват кои умеят да съхраняват и кои не умеят да съхраняват традицията си”.

„Онова, което ми направи впечатление на фестивала „Сурва” беше, че се явиха изключително добри и изключително лоши групи. Това беше много сложно да го превърнем в награди, тъй като в крайна сметка участието във феста се нуждае от призове, които да отразяват къде е групата – как е, защо е, трябва ли да работи”, сподели Краев.

Според него онези групи, които имат добри ръководители с мениджърско поведение, веднага се проличават. „Те са компактни, циганията в групата е овладяна, не е доведена до кичурия, което е изключително важно. В групите, които не се работи, не кефят, не носят удоволствие, а ние сме длъжни пред зрителите на Перник да показваме най-доброто и съответно да го оценим” смята Георг Краев.

Според регламента комисията работи по 10 бална система, всеки си отбелязва своята оценка. „От сцената се вижда абсолютно всичко. Нищо не може да бъде скрито. Всеки опит за манипулация е в минус на групата, разкри Краев.

Той не скри и възмущението, че журналистите не различават кукерите и сурвакарите.

Източник: perniktoday.net

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.