iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Сурва покори и ръководството на ГЕРБ - Перник

Сурва покори и ръководството на ГЕРБ - Перник 01_1452945075

И през втория ден от своята обиколка в пернишко Зам.-председателят на ПГ на ГЕРБ Красимир Велчев остана впечатлен от уникалната и неповторима атмосфера, която създава празника „Сурва“

Ръководството на областната структура в Перник в лицето на кмета на Перник и областен координатор на ГЕРБ-Перник д-р Вяра Церовска, Председателя на ЖГЕРБ Ирена Соколова, Организационният секретар на местната структура Владислав Караилиев, областният координатор на МГЕРБ-Перник Денислав Захариев и Областният управител д-р Александър Александров същосе потопиха в традициите на обичая „Сурва“ и се насладиха на празника в неговия автентичен вид в селата Ярджиловци, Дивотино и Кралев дол.

Кметът на Перник отправи своето пожелание към присъстващите гости и сурвакари за една по-спорна, по-здрава, успешна и спокойна година.

В Дивотино ръководстото на областната структура на ГЕРБ-Перник бе посрещнато от местния ансамбъл „Диклак“ и пернишката гордост народната изпълнителка Ива Давидова. Впечатлена от таланта и енергията на танцьорите Председателят на ЖГЕРБ Ирена Соколова обеща да съдейства за популяризирането на местнната формация.

В центъра на всяко село по традиция се пали ритуален огън, сурвакари танцуват около него, възвестявайки за победата на доброто над злото. В извилото се хоро се включиха кметът на Перник и народните представители. Те не пропуснаха да си направят снимки с колоритните сурвакари.

Източник: zapernik.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.