iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Сурва е докарала 8 000 коли в Перник

Сурва е докарала 8 000 коли в Перник 02_1454575538

8000 коли са влезли в Перник по скоростната магистрала само за 6 часа в първия ден на Международния фестивал „Сурва”., като при нормален съботен ден се регистрира трафик от максимум 1800 коли или 4.5 пъти по-малко. Това обяви директорът на Областното пътно управление /ОПУ/ инж. Румен Сачански на заседание на Оперативната група за бързи реакции при зимни условия при областния управител.

Спокойна „Сурва” без проблеми и инциденти бе отчетено от членовете на оперативната група.

От МВР докладваха, че въпреки големия брой посетители, обстановката по време на фестивала е била спокойна. Добрата организация между местните институции осигури за безпрепятствено придвижване на участниците в Международния фестивал. През първия ден на възлови кръстовища са останали без светофарна уредба, но служителите на МВР са реагирали навреме и са обезпечили регулирането им. Не са регистрирани пътнотранспортни произшествия, хулигански прояви, кражби, престъпления от общ характер, свързани с празника.

Управителят на ВиК Иван Витанов съобщи, че през изминалите празнични дни не са получени сигнали за проблеми по каналната и водопроводната мрежа. Водният обем на най-големия язовир на територията на областта – Студена, е 18 950 000 м3. Изпуска се контролирано, като при изпускането се възпроизвежда електроенергия.

По време на фестивала са подсигурени допълнителни екипи от ЧЕЗ. Те са давали дежурства на място в районите на фестивала с цел бърза реакция при евентуален проблем. Не са регистрирани сигнали за срив в елетропреносната мрежа или прекъснато електрозахранване.

Нормално е протекъл процесът на работа и на екипите от Бърза помощ, съобщиха от РЗИ. За периода 26.01-01.02 през МБАЛ „Рахила Ангелова” са преминали 511 души. Приетите повиквания са 259, а амбулаторните прегледи във филиалите на ЦСМП – 132.

Източник: perniktoday.net

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.