iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Рекламираха Сурва в столицата

Рекламираха Сурва в столицата 01_1421394972

ХХVІ Международен фестивал на маскарадните игри „Сурва” беше рекламиран от автентични пернишки сурвакари в столицата.

Маскирани млади хора и танцьори от популярната формация “Майсторите на танца” в народни носии бяха истинска атракция в центъра на София. Минувачите, които бяха изпълнили централната пешеходна зона в столицата в средата на деня, бяха привлечени от пременените в пъстроцветни костюми момичета и от причудливото същество с маска, което изглеждаше страшно, но общуваше с хората твърде дружелюбно.

Минувачите се спираха, за да получат рекламни материали за фестивала и да се снимат с артистите. Нестандартният пърформънс бе част от рекламната кампания за предстоящата маскарадна фиеста “Сурва”, който в края на януари ще събере хиляди участници и зрители от цяла България, от Словения, Гърция, Сърбия, Индонезия, Словакия, Румъния, Палестина, Македония и Холандия. Подобни рекламни кампании предстоят и в Благоевград, и Кюстендил.

Тази година спектаклите за откриването и закриването на грандиозния фест са поверени на формация “Майсторите на танца”. Режисьорът на шоуто и ръководител на танцовата формация Красимир Димитров обеща уникално зрелище, което ще съчетае елементи на танц, музика и атрактивни илюзии.

Многобройната публика от цял свят, която се очаква да се събере на спектакъла за откриването на Сурва на 30 януари пред Двореца на културата в Перник, ще види оригинална хореография, съчетаваща елементи на традиционен фолклор и модерни танци, атрактивни костюми и ефектно осветление. Пищни илюминации ще осветят небето над Перник, за да дадат началото на тридневния фест. Очаква се в шоуто да се включат и други популярни изпълнители, които засега организаторите пазят в тайна. Насловът на спектакъла е “Мистерията Сурва”.

В първия ден на февруари втори спектакъл на “Майсторите на танца” ще закрие карнавала, за да предаде на хилядите участници и зрители искрица от огъня на Сурва, която да ги доведе след година отново в Перник.

Източник: perniktoday.net

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.