iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Приключват организационните мероприятия, свързани с охраната на кукерския фестивал в Перник

Приключват организационните мероприятия, свързани с охраната на кукерския фестивал в Перник 01_1422616766

Предприети са всички действия за добър обществен ред и сигурност през трите дни на изявата.

Полицията и общината в Перник са предприели редица мерки, свързани с безпроблемното протичане на маскарадните игри „Сурва – Перник” 2015 г. По 120 полицаи на ден ще охраняват мероприятието, в това число и от столицата.

Организаторите отново напомнят на гражданите и участниците , да спазват стриктно ограниченията в движението и да не допускат предпоставки за нарушения.

През трите дни на фестивала се забранява паркирането и движението по улиците „Физкултурна”, ул. „Брегалница”, пред сладкарница „София”, ул. „Радомир”, „Св св. Кирил и Методий” от пресечката с ул. „Раковска” до Детмаг, ул. „Струма”, ул. „Самоков” и паркингите на Минна дирекция, Община – Перник, и зад кино „Кракра”.

От полицията призовават всички жители и гости на фестивала, да не оставят в автомобилите си дрехи, дигитална техника и други ценни вещи. С цел недопускане на джебчийски кражби, всички граждани и гости да пазят личните си вещи, чанти и дрехи с отворени джобове. Да не носят големи суми пари и ценни вещи в тях. Органите на реда апелират към живеещите в района на дефилетата, за затваряне вратите на общите части, което би ограничило домовите кражби и други посегателства върху личното имущество. При нарушения на обществения ред, забелязване на оставени без надзор пакети или съмнителни багажи, да се търси съдействие от близкостоящия полицай. Могат да се подадат сигнали и на тел. 112.

В ОДМВР – Перник има достатъчен брой дежурни групи, които да отработят евентуално възникнало произшествие или извършено престъпление. Ще бъдат осигурени екипи на ЦСНМП – Перник и РСПБЗН, които да реагират своевременно.

От „Пътна полиция” отново напомнят на гражданите, в никакъв случай да не сядат зад вола след употреба на алкохол. Ще бъдат извършвани масови проверки, в това число и по Широкообхватния контрол.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.